5 sfaturi utile pentru alegerea blatului de bucătărie

Un infografic comparativ despre diferitele tipuri de blaturi de bucătărie.

Una dintre piesele cele mai folosite într-o bucătărie este blatul, locul unde pregătim ingredientele când gătim, unde punem diferite vase, farfurii, pahare, locul pe care îl folosim pentru storcătorul de fructe, ghivecele cu plante aromatice sau diferite obiecte de decor.

Tocmai pentru că blatul de bucătărie este unul dintre cele mai folosite spații din casă este important să știm ce calități au diferitele materiale din care poate fi făcut.

1. Pe scara de duritate Mohs, inventată în anul 1812 de către mineralogul german Friedrich Mohs (1773-1839), cuarţul are gradul 7 din 10 posibile. El poate fi prelucrat doar cu ajutorul dimantului, care este cel mai dur mineral de pe suprafaţa pământului. Gradul 7 de duritate este superior durităţii oţelului!
2. Blatul de bucătărie din cuarț compozit este antibacterian, rezistă la căldură, nu se pătează și nu se zgârie și, în plus, poate fi găsit într-o gamă largă de culori.
3. Granitul are calități similare cu cele ale cuațului compozit, dar, spre deosebire de acesta, este mai puțin rezistent și nu vine într-o gamă la fel de largă de culori.
4. Marmura este elegantă, dar se pătează foarte ușor și cere întreținere periodică.
5. Blatul de bucătărie cel mai ieftin este cel din PAL sau MDF, care, în plus, se întreține și se curăță ușor, poate fi găsit într-o varietate de culori și nu se pătează. Însă nu rezistă la căldură, se zgârie ușor și nu are proprietăți antibacteriene.

Sidera Quartz, compania care ne-a trimis informațiile astea, a făcut și un infografic foarte drăguț și mai ales foarte util, pentru că ne dă o mână de ajutor ca să decidem ce suprafață oferă mixul cel mai potrivit de calități pentru bucătăria fiecăreia dintre noi. Site-ul lor de companie oferă chiar și posibilitatea de a solicita mostre de cuarț compozit. Puteți arunca o privire aici: http://www.sideraquartz.com/

Leave a Comment