Momente suspendate în timp

Începem azi o rubrică pe care am numit-o ”Momente suspendate în timp” unde ne-am propus să adunăm povestiri ale unor iubiri care v-au marcat, ale unor momente magice, ale unor fluturi în stomac la care vă gîndiți zîmbind, ale unor clipe de nebunie cînd ați cedat unor pulsiuni venite din străfundul ovarelor.

Dacă ai și tu o poveste despre momente de iubire, scrie-ne la contact@punctulpeg.ro.

Îmblînzitorul de cai a plecat spre munții lui de suflet, iar ea, dintr-un impuls de moment, s-a urcat în mașină și a plecat spre el. S-au întîlnit la poale, au rîs, au tăcut, au urcat pe munte, s-au oprit în pădure și au privit unduirile copacilor și au ascultat foșnetul frunzelor. El i-a scris poezii pe o bucățică de hîrtie și ea a pus-o cu grijă în portofel. S-au întîlnit cu un bătrîn muntean care avea un cal alb și care le-a povestit cum ascultă cerbii bocănind noaptea și cum nu poate trăi în vale, fără cerbi și fără bocănit și fără sunetele muntelui. Cînd a căzut noaptea s-au întors la mașini și el a luat-o în brațe și a sărutat-o și ea s-a gîndit o fracțiune de secundă în care parte să o apuce în răscrucea momentului și în aceeași fracțiune a decis să lase ziua să se încheie perfect și a răspuns la sărut și s-a ghemuit în brațele lui și în noapte. Peste o vreme magia a trecut, a rămas momentul acela perfect suspendat în timp și spațiu.

Agape, eros, filia – trei feluri de iubire

Iubirea este un aspect fundamental în viețile noastre. Ne dorim să fim iubiți. Tânjim să ne îndrăgostim. ”Te iubesc!” zicem adesea. Sau ne dorim să ni se spună. Însă iubescul ăsta acoperă multe sentimente – iubirea pentru partener, pentru copii, pentru părinți, pentru aproapele nostru, iubirea de țară sau iubirea de Dumnezeu.

Există tot felul de studii despre diferitele tipuri de iubire, despre psihologia iubirii, despre iubire și neuroștiințe. Unele dintre ele vorbesc despre diferența dintre ce simțim când ne îndrăgostim și ce simțim când suntem profund atașați de cineva. Când avem fluturi în stomac, probabil doar pentru o scurtă perioadă de timp, sau când trăim un sentiment de atașament profund și de lungă durată.

Noi suntem obișnuiți cu dragostea în forma în care este ea formulată în filmele de la Hollywood, în care totul este roz și protagoniștii trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți. Ne place să ne uităm la filme romantice cu astfel de iubiri, dar în adâncul sufletului știm că ”așa ceva se poate doar în filme”.

Vechii greci aveau mai multe cuvinte, pentru că făceau diferența între diferitele feluri în care simțim iubirea de-a lungul vieții. Vechii greci, dar și romanii vorbeau de agape, eros sau filia și făceau diferența între sentimentele pe care doreau să le exprime.

Agape este despre cea mai înaltă formă de dragoste, despre dragostea necondiționată, poate cea pentru copii sau dragostea pe care o poartă Dumnezeu copiilor lui. La începutul creștinismului se referea și la ospățul comun al creștinilor. Azi s-a păstrat sensul de masă, ”sunt la o agapă cu prietenii”.

Eros este despre dragostea erotică, despre iubirea care implică și sex, despre atracție sexuală. Aici trebuie precizat că Platon a extins sensul și la iubire de dragul iubirii, adică așa-numita dragoste platonică. (Platon a fost un filosof faimos al Greciei antice, căutați pe Google dacă ați chiulit când s-a predat în liceu.)

Filia este despre dragostea față de semeni, față de prieteni, familie, comunitate. Este dragostea frățească, camaraderească.

Ce concluzie simplă putem trage? Că nu este vorba de obiectul iubirii, ci de modul în care simțim și exprimăm această iubire. Ce căutăm noi de fapt? O combinație de agape, eros și philia. Dorim binele unei persoane fără să avem un beneficiu din asta (agape); apreciem frumusețea fizică și de caracter a persoanei iubire (eros); vrem să fim prieteni cu persoana pe care o iubim și îi căutăm compania de dragul companiei (philia). Când găsim asta…nu ne vine să credem și zicem că ”asta e doar în filme”.

Jupiter în Săgetător sau despre bucuria de a trăi (8 noiembrie 2018 – 3 decembrie 2019)

 

Ce mai e și asta și de ce e important, de vedem articole pe temă cam pe toate site-urile de astrologie?

Ziua de 8 noiembrie 2018 marchează un eveniment astronomic și astrologic care are loc o dată la 12 ani: mutarea lui Jupiter din zodia Scorpion, unde a stat 1 an, în Săgetator, adică în domiciliu. Putem spune că intrarea lui Jupiter în Săgetător marchează cel mai bun moment astrologic în acest an zbuciumat și difcil.

Ce aduce Jupiter în zodia Săgetătorului, în domiciliu?

Pe scurt, va aduce pentru fiecare dintre noi optimism, călătorii, educație superioară, idei progresiste, bucurie, adevăr, interes crescut pentru spiritualitate și filozofie, noutate în toate formele sale, multe planuri inspirate pentru viitor. Curiozitatea noastră va fi amplificată, vom fi inspirați sau tentați să învățăm mai mult, să ne lărgim viziunea, să pornim într-o nouă aventură.

Fiecare dintre noi va simți aceste influențe mai ales în zonele de viață unde se află Săgetătorul pe harta natală și în funcție de aspectele formate.

Jupiter aduce credința că totul este posibil și, în acest context, ceea ce numim noroc este strâns legat de atitudinea noastră pozitivă, optimistă, deschisă la noi oportunități.

Jupiter, fiind regele tuturor zeilor, instaurează o ordine superioadă, deci duce la eliminarea dogmelor false, lărgirea vizunii și în această direcție, depășirea granițelor psihice prin schimbarea filozofiei de viață sau dezvoltarea uneia noi.

Să vorbim un pic și despre zodie. Săgetătorul este semnul străinătății, al călătoriei, al mutării în altă țară, al înstrăinării, deci poate să aducă și depășirea granițelor fizice. Mai este și semnul studiilor înalte și al idealurilor. Totul vorbește acum despre Posibilități. Ce înseamnă asta? Că nu trebuie să te aștepți să îți aducă succesul, bogăția, măreția, dacă nu îți asumi mai întâi riscurile necesare. Nu trebuie să le meriți, ci trebuie să vrei, să ai motivație.

Ce este indicat să faci?

Ar fi indicat ca în anul ce vine să îți setezi obiective mari, să te ocupi de studii de educație superioarăDeci in acest an este indicat:, sa setezi obiective mari, , sa urmezi cursuri de educatie superioara, sa cauti  o cale spirituala autentica, sa impartasesti cu altii experienta ta spirituala, sa cauti un profesor mentor, sa calatoresti, sa te aventurezi cu curaj catre  noi experiente.

Pentru cei interesați explicăm un pic și care e treaba cu planeta asta.

Jupiter, a cincea planetă de la Soare, este cea mai mare planetă a sistemului nostru solar, un balon uriaș de gaz de fapt, care aduce expansiune și abundență, noroc, bogăție, șanse, oportunități și posibilități nelimitate.

Numele Jupiter vine de la zeul roman cu același nume, varianta romană a lui Zeus de la greci. Pentru că este considerată cea mai bună planetă din sistemul nostru solar mai este numită și Marele Benefic, planeta care ne vorbește despre credință, optimism, încredere și generozitate. O mai asociem cu ideea de justiție, de adevăr, cu cunoașterea, credința și etica, cu profesorul și calea spirituală.

Jupiter este o planetă socială, alături de Saturn, acestea două făcând legătura între viața personală, ce simțim în interior și ce primim din exterior.

Maria Callas și ce aduce ascendentul în Scorpion în astrogramă

 

Am scris zilele trecute despre sănătatea la nativii în Scorpion, despre semnificația lui Venus retrograd în Scorpion. Astăzi vorbim despre ascendentul în Scorpion și despre astrograma unei personalități, Maria Callas, cu un astfel de ascendent.

Să explicăm întâi ce este ascendentul?

Ascendentul reprezintă începutul primei case astrologice pe harta cerului. Zodia în care este plasat ascendentul simbolizează personalitatea individului, dispoziția sa, temperamentul și chiar și aspectul său fizic. Ascendentul determină cum începem o acţiune, felul în care exprimăm o emoţie.

Ascendentul este calculat individual în funcție de o listă lungă de parametri: ziua, luna și anul nașterii, ora și minutul nașterii, coordonatele geografice ale locului nașterii.

Ce e important de reținut este că respectarea Ascendentului aduce reușita în toate domeniile propriului destin.

Ce înseamnă Ascendentul în Scorpion?

Nativul cu Ascendent în Scorpion are o personalitate plină de mister, carismatică, atragându-i pe toți în jurul său ca un magnet. Apropiații acestuia, deși atrași de personalitatea lui, cu greu reușesc să îl ințeleagă, pentru că e imposibil să deslușească ce gândește cu adevărat. Afișează o imagine de om sigur pe sine, încrezător, puternic, controlat și calm, deși în interiorul lui este permanent o luptă. Trăiește totul la extrem: dragostea și ura, gelozia și loialitatea, totul e ori alb, ori negru. Poate fi un caracter de temut, înclinat spre experiențe originale, acțiuni ciudate, unele dintre ele periculoase.

Ce vedem în astrograma Mariei Callas, cu Ascendent în Scorpion?

Aceasta poziție a Ascendentului i-a conferit un caracter puternic, precum și perseverență și multă voință în profesie, la pachet cu multe pierderi și crize dureroase care au fost cauza unor schimbări interne, profunde și categorice.

Marte, în calitate de guvernator al Ascendentului, în conjuncție cu Saturn în Balanță, aduce nevoia de multă muncă în căutarea perfecțiunii.

Pluto, celălalt guvernator al Ascendentului, este în casa a 8-a și în Rac, aceasta amplificând criza de tip Scorpion cu care s-a confruntat Maria Callas, mai ales că Pluto este în casa sa de domiciliu, casa a 8-a fiind guvernată de Scorpion. Casa a opta aduce informații și asupra morții, Maria Callas murind brusc în apartamentul ei.

În tema natală a Mariei Callas există o combinație a zodiilor Scorpion și Săgetător, aceasta având Soarele, Jupiter și Mercur în Săgetator în casa 1.

Performanțele sale excepționale sunt cu adevărat expresia zodiei Scorpion, pline de profunzime și emoție. Putem spune că parte din succesul extraordinar avut cu roluri precum Medea, Tosca, Norma, vine și din faptul că au fost interpretate cu forța copleșitoare dată de Scorpion – modul în care a apărut pe scenă, de la costume la machiaj, până la intensitatea interpretării, pasiunea, gelozia, moartea au fost înțelese într-un mod unic,

Callas a atras ca un magnet bărbații, desi nu era propriu-zis o femeie frumoasă – avea un aer misterios, de fascinatoare. Asemenea rolurilor cu care a făcut istorie în operă, pasiunea, gelozia, iubirea intensă, toate au fost prezente din plin și în viața Mariei Callas.

Povestea vieții ei o puteți citi aici.

Sănătatea la Scorpioni

Persoanele născute în zodia Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie), cea mai puternică zodie, sunt extrem de complexe, adeseori au un comportament extrem și contradictoriu. Pot fi și nemiloase, dar și sensibile și emotionale, iubite sau urâte de ceilalți.

Scorpionul este un semn negativ, de apă și unul dintre cele patru semne fixe. Marte este planeta care guvernează această zodie, dar, odată cu descoperirea planetei Pluto, aceasta a devenit stăpâna modernă a acestui semn. Venus se află în exil, Uranus este în exaltare, iar Luna se află în cădere.

Nativii au un trup puternic şi sănătos, capabili de eforturi foarte mari, nu se menajează, acest fapt constituind o amenințare în ceea ce privește sănătatea. Nu se tem de moarte, înțelegând natura ciclică a manifestării.

Scorpionii au capacități telepatice, inteligență și o intuiție foarte bună. Extrem de puternici, nu există ostacole pentru ei, dacă aleg clar drumul de urmat către succes și recunoaștere socială.

Intestinul gros, organele genitale, vezica urinara, bazinul rinichilor, uretra, prostata, colonul sunt părțile anatomice guvernate de acest semn zodiacal. Pot suferi adesea de hemoroizi, scorbut, leucoree, sifilis, apendicită, boli venerice, afecţiuni ovariene – la femei şi afecţiuni ale prostatei – la bărbaţi, afectarea sistemului de reproducere şi excreţie, artroze ale zonei coccigiene, coxartroze, fistule, constipaţii.

Excesele gastronomice pot afecta uneori ficatul și pot declanșa probleme în legatură cu menținerea greutății optime. Este indicată înlocuirea grăsimilor animale cu uleiul de măsline sau vegetal, evitarea consumul de alcool, condimentele în exces. Se recomandă introducerea în dietă a multor fructe și legume.

Foarte emoționali, dând dovadă de excese și în ceea ce privește munca, pot suferi și de tulburări nervoase. Depresia nervoasă caracterizează sănătatea nativilor.

Dau dovadă de o voinţă ieşită din comun în ceea ce privește depăşirea bolilor. Sunt dotați cu o uimitoare capacitate de recuperare, care le permite să treacă ușor peste boli, să le ignore. Extremist, se va concentra total în combaterea bolii, folosind cele mai puternice medicamente sau chiar la chirurgie, dacă este posibil, pentru că acest mod de reacție se potriveşte naturii drastice şi simţului pentru dramatism.

Este înclinat spre autodistrugere, caută experiente originale, locuri și aventuri neobișnuite, spiritul său de investigator atrăgându-l în cele mai ciudate acțiuni, unele dintre ele periculoase.

Somnul este o componentă importantă pentru menținerea sănătății. Se recomandă consumarea alimentelor cu conţinut ridicat de sulfat de calciu.

Mișcarea în aer liber, ciclismul, atletismul, plimbările pot fi un ajutor neprețuit pentru limpezirea gândurilor Scorpionului.

Metalul caracteristic zodiei Scorpion este fierul, deci este bine pentru el să aibă în preajma sa o cantitate cât de mică din acest metal.

Motto-ul zodiei Scorpion: Mă deschid schimbării și transform în mine ceea ce trebuie să existe pentru a descoperi adevărul ființei mele interioare. Venerez sexualitatea.

Pe scurt, despre zodia Scorpion

Suntem în zodia Scorpion, așa că ne-am gândit să explicăm pe scurt câteva lucruri care să ne ajute să îi înțelegem mai bine pe nativii acestei zodii.

În accepțiunea astrologică, zodiacul reprezintă semnele care împart ecliptica, traiectoria aparentă a Soarelui pe bolta cerească, în douăsprezece zone egale, numite zodii. A opta parte a ciclului zodiacal, de la 210° la 240°, este zodia Scorpion (semnul folosit este ♏). Soarele este în acest semn în perioada 23 octombrie – 21 noiembrie, iar cei născuti în această perioadă sunt, desigur, considerați Scorpioni. J

Scorpionul este guvernat de planetele Pluto și Marte în aspect feminine, astrul morții și al renașterii, fiind în analogie cu clasa a VIII-a astrologică sau casa transformării și ocultismului – de unde și numele de ocultistul zodiacului.

Moartea și renașterea, alături de obsesiile legate de sex conferă acestui semn zodiacal intensitate, mister, transformare profundă, pasionalitate, magnetism și profunzime. Scorpionii pot trăi adesea stări de criză profundă, iar o astfel de stare este menită să îi trezească, să le schimbe complet viziunea despre o temă sau alta sau chiar despre viață.

Cele două planete guvernatoare, Pluto și Marte, dau Scorpionului un caracter războinic, tenacitate, capacitatea de a-și păstra cumpătul în orice condiții și de a avea o mimică impenetrabilă în orice situație – poker face, cum ar zice americanii. Deși iau totul în serios, inclusiv umorul, motiv pentru care pot părea încordați și uneori chiar înspǎimântǎtori, Scorpionii sunt și extrem de atrǎgǎtori.

 

Scorpionul este semn fix, de apă, care se opune deseori schimbǎrilor, cu excepția celor care sunt inițiate și pregǎtite de el.

Scorpionul cautǎ în permanențǎ să înțeleagă ce este dincolo de aparențe, să meargă la rǎdǎcina lucrurilor, iar cei din jur au deseori impresia că nu îi pot ascunde nimic. Ar fi interesant de văzut câți dintre cei care vorbesc despre teoriile conspirației sau dintre hackeri sunt născuți în zodia Scorpionului, pentru că ei ar fi tipologia probabilă – o zide căreia îi plac secretele și provocările, care vrea să caute adevărul ascuns de alții și să îl spună,

Un fapt deosebil de interesant este că România a fost condusă de cel puțin 7 Scorpioni (regi, regine, președinți și prim-miniștri) în mai puțin de un secol: Traian Basescu, Emil Constantinescu, Teodor Stolojan și Victor Ciorbea în perioada de după 1989, liderul comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej, ultimul rege al României, Mihai I, și bunica sa, regina Maria.

Venus retrograd 5 octombrie – 15 noiembrie

Mai citim uneori prin diverse locuri că o planetă sau alta este retrograda, deci ceva nu merge bine. Ei bine, acum este Venus retrograd, așa că ne-am gândit să explicăm un pic despre ce e vorba și ce înseamnă asta.

In sistemul nostru solar avem opt planete, fiecare cu o denumire din mitologia romană, în Occident, și fiecare reprezentând un simbol astrologic. Planeta Venus simbolizează simțul frumosului, bucuria plăcerilor simple, conștiința estetică, iubirea pentru armonie, dorința de socializare și chemările erotice. Mai înseamnă și banii, fiind guvernatoarea tradițională a zodiilor Taur și Balanță.

Ce înseamnă că o planetă este retrogradă? Înseamnă că se mișcă în sens invers mișcării ei naturale, de la Berbec spre Pești, în zodiac. Sau, un pic mai matematic, nu se mișcă de la 4o la 5o, ci de la 4o la 3o. Mișcarea retrogradă nu este de fapt decât o iluzie optică creată datorită mișcării de revoluție a Pământului în jurul Soarelui și vitezelor de revoluție diferite ale planetelor fata de cea a Pământului.

Ce înseamnă perioada de retrogradare? Reprezintă tot atâtea invitații ca să privim un un pic înapoi și să reparăm greșelile trecutului.

Ce înseamnă Venus retrograd în astrograma natală? Nativul cu Venus retrograd în tema natală va trebui să înceteze să fie intransigent în iubire, să învețe să iubească în mod dezinteresat, să învețe că iubirea înseamnă în primul rând să dăruiești, înseamnă creație, înseamnă întâi a fi și abia apoi a deveni.

Ce înseamnă Venus retrograd în tranzit, în perioada 5 octombrie – 15 noiembrie? În perioada asta trebuie să fim atenți cu toții la următoarele:

  • Sunt posibile conflicte în viața de cuplu; situațiile de tipul acesta trebuie abordate cu răbdare, ca să nu degenereze într-o ruptura, pentru că perioada aduce riscul unor separări.
  • Perioada ne predispune la senzația că nu suntem iubiți de nimeni, că partenerul ne neglijează, că ceva lipsește din viața noastră.
  • Pot să apară tot felul de probleme relaționale: nu ne putem întâlni cu persoana iubită sau cu partenerul, avem sentimentul că nu afecțiunea noastră nu primește răspuns, declarațiile de iubire nu sunt înțelese.
  • În cuplu, femeile sunt defavorizate, pentru că Venus este prin excelență o planetă feminina: neînțelegerile cu persoanele de sex opus pot duce la schimbări de atitudine în cuplu, relațiile sunt testate, la fel sentimentele, fidelitatea, încrederea reciprocă.
  • Apare sentimentul unei lipse de tandrețe, de senzualitate și de căldură în cuplu.
  • Când îl analizăm pe omul de lângă noi, s-ar putea să ne întrebăm ce am văzut la el, de ce suntem împreună sau dacă îl mai iubim.
  • Apare și preocuparea față de iubiri trecute, poate chiar cu șansa unei revederi cu un fost iubit/ o fostă iubită, chiar posibilitatea de a relua o relație eșuată cândva.
  • Suntem tentați să comparăm iubirea actuală cu altele mai vechi, chiar să ducem dorul unei foste iubiri.
  • În fine, într-o altă notă, există și riscuri de risipă, de a avea niște pagube.

Pe scurt:

E bine să faci un ocol în trecut pentru a reașeza lucrurile la locul lor, dacă cumva a rămas ceva nerezolvat într-o veche iubire, într-o fostă relație.

Nu e bine să începe o relație nouă sau să te căsătorești în perioada asta.

Un fel de revistă Playboy din Egiptul antic – un papirusul egiptean cu scene erotice

Sursa foto: openculture.com

Papirusul erotic, numit și Papirusul Erotic din Torino, este un fel de revistă Playboy din lumea antică. Bine, el este de fapt egiptean, cam din anul 1150 î.e.n., și este considerată cea mai erotică operă grafică din Egiptul antic, unii au descris-o chiar pornografică. Este într-o stare destul de proastă, a fost mult deteriorat de-a lungul timpului, dar în ce s-a păstrat se pot vedea niște scene care ne arată că egiptenii antici erau destul de relaxați pe teme sexuale.

În prima treime papirusul are scene cu animale și păsări, abia apoi avem o serie de 12 vignete – în fiecare dintre ele apare un bărbat excitat și în erecție care întreține relații sexuale cu o femeie tânără, goală. Pozițiile sexuale ilustrate sunt variate și foarte… active – una dintre imagini arată o femeie într-o șaretă, în timp ce bărbatul este înfățișat pe jos. În scena centrală apare o femeie întinsă pe un pat, care se întinde să îmbrățișeze un bărbat.

Pentru cine este interesat de amănunte istorice, să mai spunem că papirusul a fost decoperit în sec. al XIX-lea, în Egipt, are o lungime de 2,60 m și o lățime de 25 cm și se consideră că a fost făcut pentru un proprietar din elita egipteană a timpului. Deși a fost descoperit pe la 1820, abia în anii ’70 din secolul trecut au fost făcute publice scenele erotice. Unul dintre egiptologii care a studiat papirusul a fost atât de jenat de temă, că a simțit nevoia să descrie scenele în latină. Asta așa, ca să vedem cât de deschiși suntem când e vorba de sex.

Un scurt documentar – are sub 10 minute – de la History Channel găsiți la link-ul de mai jos:

Cynthia Nixon: de la „Sex and the City”, la politică

Cynthia Nixon şi-a anunţat, în urmă cu două luni, decizia de a candida a fotoliul de guvernator al statului New York. Pentru unii, poate părea o veste şocantă, căci imaginea actriţei este puternic legată de rolul avocatei profesioniste, cosmopolite, din serialul de succes „Sex and the City”. E drept, şi acolo interpreta un personaj puternic, luptător, puternic ancorat în realitatea metropolei americane. Însă dincolo de imaginea afişată pe ecrane, Cynthia Nixon este una dintre femeile care au abordat hotărât lumea politicii şi a activismului.

La începutul anilor 2011, ea s-a făcut cunoscută atât pentru faptul că a sprijinit public campania privind căsătoriile de acelaşi sex (actriţa însăşi făcând parte din comunitatea gay), cât şi pentru campaniile sale privind educaţia – în cadrul cărora a criticat decizia de atunci a primarului New York-ului de a reduce bugetele instituţiilor de învăţământ. Mai apoi, nu numai că a militat, în continuare, în sprijinul comunităţii LGBTQ sau pentru accesul la educaţie, ci şi pentru drepturile femeilor, egalitatea de gen, sprijinirea victimelor hărţuirilor sexuale sau împotriva violenţei sau a armelor.

Principalul său adversar în lupta pentru funcţia la care candidează este actualul guvernator, democratul Andrew Cuomo, care ocupă acest post din 2011. „Iubesc New York-ul, şi astăzi mi-am anunţat candidatura pentru guvernator”, scrie actriţa pe pagina ei de Twitter, care, în filmul de prezentare unde apare alături de copiii săi, îşi axează campania pe probleme legate de rolul educaţiei şi pe situaţia şcolilor din New York. „Sunt mândră că am absolvit o şcoală publică şi sunt şi mai mândră că şi copiii mei merg la o şcoală publică. Mi s-au oferit şanse pe care copiii newyorkezi de astăzi nu le au. Conducătorii noştri ne dezamăgesc. Suntem acum cel mai inegal stat din ţară, cu bogăţii uriaşe dar şi sărăcie extremă”.

Ce ar mai trebui să ştim despre Cynthia Nixon? Că este o actriţă extrem de talentată, care a câştigat în 2004 premiul Emmy pentru Outstanding Supporting Actress cu rolul Miranda Hobbes din Sex and de City, dar şi câte un premiu Tony pentru Best Actress cu rolul său din spectacolul de pe Broadway„Play for Rabbit Hole” (care a câştigat şi un premiu Pulitzer) sau un Grammy , în 2009, pentru „Best Spoken Word” – album realizat pentru documentarul lui Al Gore, „An Inconvenient Truth”.

În 2006 a reuşit să învingă o boală teribilă – cancerul mamar, iar faptul că a ales să nu facă public acest lucru spune multe despre calităţile sale de luptătoare. Şi-a planificat intervenţia chirurgicală într-o zi de duminică pentru a nu interfera cu programul spectacolului de pe Broadway în care juca atunci. Recuperarea după intervenţie a făcut-o, de asemenea, într-o discreţie absolută.

Este căsătorită, din 2012, cu Christine Marinoni – o activistă cunoscută în rândul comunităţii LGBTQ. Din 2011, cuplul are un băieţel, Max, care s-a alăturat celorlalţi doi copii, Samantha şi Charles Ezekiel, pe care Nixon îi are din relaţia anterioară cu profesorul Danny Mozes.

Dacă va fi câştiga alegerile din luna noiembrie, actriţa în vârstă de 51 de ani – adversar declarat al  administraţiei Trump – va deveni prima femeie guvernator al statului New York şi, totodată, primul guvernator care trăieşte în mod deschis ca persoană gay. În prezent, doar opt dintre cei 50 de guvernatori ai statelor americane sunt femei.