Reduceri la cărți din colecția Pas în doi a editurii Herald

Editura Herald are o colecție interesantă de titluri, intitulată Pas în doi. Sunt cărți care propun diverse abordări ale cuplului, ale relației dintre bărbat și femeie, din perspectiva unor discipline foarte variate: de la istorie culturală la neurobiologie, de la psihologie la istorie și antropologie.

Ei bine, titluri din colecția Pas în doi pot fi găsite săptămâna aceasta cu o reducere de 35%. Să vă dăm câteva exemple de titluri aflate la reducere:

 • Ghidul căsniciei (Harriet Lerner)
 • Abilități de relaționare în cuplu – cum să construiești o relație mai bună (Matthew McKay, Patrick Fanning, Kim Paleg)
 • Cum să ne simțim bine împreună – secretul funcționării relațiilor (David Burns)
 • Sexualitate masculină (Michael Bader)
 • Geografia intimă a femeii (Natalie Angier)

Lista completă o găsiți aici.

Campania se desfășoară în perioada 23-28 ianuarie. Lectură plăcută!

Etnic în România

Fundația Arta din Cluj Napoca a lansat o serie de 10 filme despre 10 dintre vechile minorități din România: minorități mari sau foarte mici, minorități cunoscute sau, dimpotrivă, complet necunoscute majorității.

Cele 10 minorități sunt toate parte dintre cele reprezentate în Parlamentul României: maghiari, germani, evrei, romi, armeni, ucraineni, polonezi, turci, tătari și ruși lipoveni.

Personajul filmului despre minoritatea maghiară este Sandor Miklos, editor imagine în viața profesională, pasionat de dans în viața de după serviciu, care ne introduce în dansurile tradiționale și tradiția dansului la maghiari.

Minoritatea germană din Bistrița – mult mai puțin cunoscută decât cea din Sibiu sau Brașov – ne este prezentată de Thomas Hartig, președintele Forumului Democrat al Germanilor din Bistrița, printr-o incursiune în câteva dintre satele din jurul Bistriței și întâlniri cu câțiva dintre ultimii sași care mai trăiesc în zonă.

O istorie a prezenței evreilor în Cluj-Napoca ne este prezentată prin ochii tânărului blogger Ariel Constantinof, care vizitează locuri și stă de vorbă cu oameni, află povești și filtrează o experiență nouă și diferită.

Învățăm și înțelegem lucruri noi despre minoritatea roma prin intermediul lui Lali Gabor, din neamul gaborilor, care încă practică unul dintre meșteșugurile lor tradiționale – prelucrarea metalelor.

Pe armeni îi cunoaștem într-un oraș despre care puțină lume știe că a avut cândva un nume dat chiar de această minoritate: armenii din Armenopolis, actualul oraș Gherla.

La granița de nord a României mergem să îi cunoaștem pe ucraineni, despre care – din nou – puțină lume știe că reprezintă a treia cea mai numeroasă minoritate din România. Ghidul este Maria Cinga, ea însă realizatoarea unei emisiuni TV la televiziunea publică, studioul din Cluj.

 Polonezii – minoritate puțin cunoscută, care trăiește în zona Suceava – sunt prezentați cu ajutorul a două doamne din comunitate, în două sate din zonă, prin obiceiuri, tradiții, dansuri și monumente.

Despre turcii din România – vechea minoritate turcă, noua minoritate turcă și relațiile dintre ele – vorbim cu o doamnă absolut specială, Fatma Yilmaz, istoric. Informațiile nu sunt doar prezentate, ci sunt puse în context, alături de ritualul de pregătire și servire a cafelei turcești – la ibric și cu caimac.

Pentru a-i cunoaște pe tătari, ne plimbăm printr-unul dintre satele dobrogene cu o comunitate în care încă se mai regăsesc obiceiuri vechi.

Povestea rușilor lipoveni din Delta Dunării o aflăm într-un sat unde a fost cândva una dintre cele mai izolate, dar mai numeroase comunități, dar unde astăzi mai trăiesc doar câteva zeci de locuitori.

Filmele pot fi vizionate pe site-ul mereualaturi.ethnicmarket.ro., alături de alte informații despre proiect, precum și povești despre minoritățile prezentate.

Recensamântul din 2011 arată că în România trăiesc câteva zeci de minorități, care reprezintă circa 11% din populația țării.

Filmele sunt realizate în cadrul proiectului Mereu alături – povești ale vechilor minorități din România, proiect finanțat de AFCN, și în parteneriat cu platforma editorială ethnicmarket.ro

Regizorul filmelor este Dan Curean, realizator de film documentar, profesor, autor al unor filme cum ar fi Gone Wilde, film despre caii sălbatici din Delta Dunării, premiat la numeroase festivaluri internaționale.

Proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

O pledoarie pentru feminitate, prin fotografie

În Sala Media a Teatrului Naţional din Bucureşti fotografiile semnate Cristian Şuţu au încercat să dezvăluie diferitele feţe ale feminităţii ale celor care au trecut printr-un cancer de sân.

Cu atenţie şi sensibilitate, Cristian Şuţu a reuşit să surprindă esenţa feminităţii, cea adânc înrădăcinată în fiecare femeie, şi să transceadă prejudecăţile legate de lipsa unuia sau a ambilor sâni. Fotografiile sale, realizate în alb şi negru, au surprins graţia şi încrederea de sine a unor femei care s-au confruntat cu un cancer de sân, urmat de mastectomie. Expoziţia a fost organizată cu ocazia evenimentului „Feminitate fără frontiere” din data de 3 octombrie.

Evenimentul „Feminitate fără frontiere” a fost gândit şi realizat de doamna Lect. Univ. Dr. Mihaela Sofrone cu sprijinul platformei punctulpeg.ro şi s-a bucurat de prezenţa unor speakeri importanţi care au prezentat diferite aspecte ale problemelor cu care se confruntă femeile diagnosticate cu cancer de sân care au trecut printr-o mastectomie.

Nu este „încă o campanie pentru cancerul de sân”, este o campanie care se axează pe detaliile, trăirile şi problemele cu care se confruntă femeile după încheierea procesului medical… Sunt detalii pe care doar ele le cunosc, despre care nu vorbesc, preferă să sufere în tăcere, să se resemneze şi să spere că poate, într-o zi, se va face pace în sufletul şi în viaţa lor.

Pentru că ştiu ce simt şi ce trăiesc aceste femei şi pentru că mă consider o învingătoare pe toate planurile şi în toate detaliile legate de această experienţă, am decis că e de datoria mea să fac mai mult decât oricine altcineva care n-a trecut pe acolo.” Lect.Univ. Dr. Mihaela Sofrone.

În debutul evenimentului Lect. Univ. Dr. Mihaela Sofrone a vorbit despre impactul unei mastectomii asupra vieţii personale şi sociale a femeii, despre implicaţiile psihologice şi despre modul în care se percepe femeia după o astfel de experienţă. A fost o prelegere emoţionantă pentru feminitate care a făcut un apel atât la femeile care au trecut printr-o astfel de experienţă, dar şi la toţi cei din jurul lor, de a vedea în spatele aspectului fizic şi de valoriza femeia pentru adevărata sa personalitate.

Dr. Cristian Viişoreanu, de la clinia ProEstetica a făcut trecerea către registrul medical şi a detaliat modul în care chirurgia reuşeşte să stopeze o mare parte din cancerele de sân. El a subliniat şi faptul că există o evoluţie constantă în chirurgie şi de la primele metode de mastectomie, extrem de traumatizante, s-a ajuns astăzi la operaţii minim invazive, cu extirparea strictă a leziunilor şi  ganglionilor cu probleme.

A urmat, firesc, prezentarea doamnei Dr. Dana Jianu de la clinica ProEstetica, care a vorbit despre reconstrucţia sânului şi despre metodele inovative existente astăzi, care dau sânului reconstruit un aspect şi o consistenţă aproape de cea naturală. Una dintre tehnicile abordate a fost cea a grefei de ţesut adipos, cu rezultate excelente în reconstrucţia sânului.

Aspectele psihologice ale impactului diagnosticului şi tratamentului cancerului de sân asupra femeilor a fost aprofundat de doamna psiholog Silvia Goliță de la clinica Oana Nicolau. Doamna Goliţă a evidenţiat faptul că una dintre cele mai mari presiuni puse asupra pshicului femeii, vine chiar de la ea prin gradul mic de compasiune şi de înţelegere pe care şi-l acordă sieşi. Recomandarea psihologului pentru femeile care trec prin experienţa cancerului de sân a fost să încerce să fie mai înţelegătoare cu ele însele, să îşi acorde timp şi spaţiu pentru vindecare şi să îşi redescopere alte aspecte ale feminităţii.

Coach-ul transformaţional Oana Stoianovici a vorbit despre impactul negativ al gândurilor asupra sănătăţii femeii şi a arătat că feminitatea este un ansamblu de factori, nu ţine numai de aspectul fizic. Redescoperirea acestei feminităţi este cea care le poate ajuta pe femeile care au trecut printr-o experienţă traumatizantă să redevină senine, împlinite şi sigure pe sine.

În final, facilitatorul Cristina Simincianu de la  „Arta Prezenţei Feminine” a vorbit despre impactul unei traume asupra vieţii femeii şi despre modurile în care femeia trebuie să gestioneze şi să transforme această experienţă negativă.

Evenimentul a fost susţinut de punctulpeg.ro, clinica ProEstetica, clinica Oana Nicolau, asociaţia M.A.M.E., Asociaţia pentru Sprijin al Pacientului Oncologic dezvoltată în jurul Fundaţiei Renaşterea, magazinul Gentle Care, MCCA Logistic Services & Solutions, Arta Prezenţei Feminine, Dr. Oana Dumbravă.

Resurse şi informaţii

 • Galerie foto Cristian Şuţu – fost jurnalist , fondator al studioului Foto Union care a organizat cele mai mari campanii de fotografie publică din România (http://punctulpeg.ro/galerie-foto-feminitate-fara-frontiere-semnata-cristian-sutu)
 • 5 scurte filme pe canalul de YouTube punctulpeg.ro (https://www.youtube.com/watch?v=L0Fq7ylz5KA&list=PLoT1vpzWw5kDrWEZpzxj2yRy4TyZWgIn3)
  • De ce mi se pare important să vorbim despre efectele cancerului de sân asupra femeii în plan personal, social, profesional.
  • După mastectomie prin ce treci din punct de vedere psihologic.
  • După mastectomie care sunt efectele asupra vieții femeii în plan personal, social, professional.
  • După mastectomie deblocarea în relații sexuale.
  • După mastectomie faci sau nu faci reconstrucție
 • E -book gratuit “Să înţelegem problemele sânilor” (punctulpeg.ro/portfolio/sa-intelegem-problemele-sanilor)

 

Feminitate fără frontiere

Haideţi alături de noi la evenimentul FEMINITATE FĂRĂ FRONTIERE, organizat de Lect. Univ. Dr. Mihaela Sofrone împreună cu platforma punctulpeg.ro.

Evenimentul îşi propune să dezbată problemele cu care se confruntă femeile diagnosticate cu cancer de sân care au trecut printr-o mastectomie.

Evenimentul are loc marţi, 3 octombrie 2017, ora 12.00 la Sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti şi se va bucura de prezenţa unor speakeri importanţi care vor prezenta diferite aspecte ale problemelor cu care se confruntă femeile diagnosticate cu cancer de sân.

Lect. Univ. Dr. Mihaela Sofrone
Dr. Dana Jianu (ProEstetica)
Dr. Gabriel Viisoreanu (ProEstetica)
Psiholog Silvia Goliță (Clinica Oana Nicolau)
Cristina Simincianu – Facilitator „Arta Prezentei Feminine”
Oana Stoianovici – Coach transformaţional
În sala evenimentului va fi organizată o expoziţie de fotografie semnată Cristian Şuţu.

Vă aşteptăm cu drag!