Menopauza si uscaciunea vaginala

entspannt lachende frau

Nu este o boală și totuși milioane de femei suferă odată cu instalarea ei de bufeuri de căldură, uscăciune vaginală, depresie, transpirații nocturne și creștere în greutate. Numele ei este menopauză și nu este altceva decât un fenomen natural care survine odată cu vârsta, în general în jurul vârstei de cincizeci de ani.

Ce este menopauza
Menopauza este momentul în menstruația unei femei încetează cu totul . Menopauza se instalează atunci când ovarele nu mai produc estrogen și progesteron . După ce o femeie trece prin menopauză, nu mai poate rămâne însărcinata . Unii oameni numesc anii premergători ultimei menstruații menopauza unei femei , dar aceasta este de fapt tranziția către menopauză sau perimenopauza.
În timpul tranziției către menopauză, menstruația se poate opri pentru un timp și apoi poate începe din nou. Prin urmare , singura modalitate de a ști dacă ați trecut prin menopauză este dacă nu ați avut menstruație timp de un an. (nu este menopauză dacă perioadele fără menstruație au fost cauzate de alte motive, cum ar fi boala) Vârsta medie pentru instalarea menopauzei este de 50 de ani, dar pentru unele femei se întâmplă chiar și la 40 de ani sau chiar mai târziu, către 55 de ani.
După ce treceți de menopauză, se consideră că ați intrat în perioada post-menopauză. Hormonii feminini nu vor mai oscila ca în momentul în care ați avut ovulație . Ei vor rămâne la niveluri foarte scăzute.
Unele femei își fac grijă cu privire la menopauză. Menopauza este o perioadă firească din viața unei femei și trebuie tratată ca atare. Este adevărat că de multe ori este însoțită de simptome de disconfort, dar există mai multe modalități de a le trata și de a rămâne activă și energică.
De cele mai multe ori, menopauza se instalează în mod natural . Asta înseamnă că se întâmplă de la sine și nu aveți nevoie de nici un tratament medical dacă simptomele nu sunt deranjante . Uneori , însă , menopauza este indusă medical , ceea ce înseamnă că este cauzată de o operație sau de un tratament medicamentos . Trebuie să țineți legătura îndeaproape cu medicul curant care vă va spune ce aveți de făcut.

Punctul pe g a lansat astăzi un nou e-book în care tratează pe larg simptomele menopauzei și trece în revistă cele mai des folosite tratamente. Un punct sensibil, cel al uscăciunii vaginale, dispune de un loc special grație sfaturilor oferite de prietenii noștri de la Femninella.

E-book-ul poate fi descărcat și distribuit gratuit! Lectură plăcută!

E-book-ul poate fi găsit la secțiunea e-book sau dând clic pe link-ul de mai jos.
E-book menopauză

Leave a Comment