Nuduri de toamnă și de iarnă

Ryan McGinley este un fotograf din New York, devenit faimos foarte tînăr. În 2003, cînd avea doar 26 de ani, a fost unul dintre cei mai tineri artiști care au avut expoziție solo la Muzeul de Artă Americană Whitney. Tot în 2003 era numit Fotograful Anului de către American Photo Magazine, iar în 2007 primește premiul Young Photographer Infinity Award, acordat de International Center of Photography. Cu alte cuvinte este un artist fotograf, nu doar un fotograf.

Acest domn a realizat o serie de fotografii cu nuduri într-un New York înghețat. În cronica dedicată expoziției, The New Yorker scrie că, dincolo de pregătirile tehnice necesare pentru un astfel de proiect, fotografiile amintesc de proiecte mai degrabă artistice decît fotografice.

Imaginile fac obiectul unei expoziții la New York. Noi vă invităm să vedeți această serie de fotografii pe site-ul autorului – faceți clic pe imagine pentru a trece la următoarea:

http://www.ryanmcginley.com/winter/

1

O serie similară de fotografii nud, realizate însă în timpul toamnei, sînt expuse într-o altă expoziție, la Los Angeles, în oglindă cu cea de la New York. Nudurile în peisaj de toamnă le puteți vedea aici – la fel, faceți clic pe imagine pentru a trece la următoarea:

http://www.ryanmcginley.com/fall/

2

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment