Piercing dermal în loc de inel de logodnă

În curând începe sezonul nunților și tot mai multe cupluri se grăbesc să sărbătorească logodna! Dar sunt o mulțime de motive pentru care s-ar putea să nu îți placă să porți un inel de logodnă!

Poate că te-ai speriat când ai auzit povești de groază despre inele care se blochează pe deget, iar purtătorul trebuie să meargă la spital pentru a nu se alege cu degetul tăiat. Sau poate că nu îți place ideea ca inelul să îți alunece de pe deget în timp ce te speli pe mâini. Sau poate că un diamant strălucitor nu este chiar pe gustul tău și ai prefera ceva mai puțin obișnuit. Din fericire, există opțiuni alternative (dincolo de renunțarea la tradiție)!

Dacă în urmă cu ceva timp apăruse moda tatuajelor de logodnă pe inelar, acum însă, ultima fiță o constituie piercing-ul pe deget! Da, ne imaginăm cât de dureros ar putea fi dar, hei, cu toții suntem dispuși să facem lucruri ciudate și minunate din dragoste. Din fericire, tendința are o mulțime de opțiuni de personalizare, astfel încât oricine are un pic de fantezie poate renunța la banalul inel în favoarea unui piercing: unii optează pentru diamante, alții primesc puncte strălucitoare, iar alții optează pentru inele elaborate. Pentru a fi clar, piercing-ul nu este unul clasic, ce străpunge degetul ci se utilizează un piercing dermic, cu o placă plană care se implantează sub piele și o bijuterie vizibilă pe suprafața pielii. O dată ce au fost făcute, se pot îndepărta doar de către profesioniști sau chirurgical, deoarece bijuteria este făcută astfel încât să devină o parte a corpului.

Există și riscuri, firește. La o căutare rapidă pe Instagram veți găsi atât povești fericite, dar și mărturii despre piercing-uri de logodnă finalizate nefericit cu rupturi ale pielii. Experții  avertizează că plasarea bijuteriei este absolut crucială. Prea adâncă, și pielea poate crește peste piercing! Pe de altă parte,  un piercing care nu este destul de adânc se va mișca, va leza pielea și va putea cauza accidente. Plus că fiecare operațiune de acest gen vine cu pericolul unei infecții: chiar și cel mai delicat implant poate infecta locul, dacă nu există și o igienă corectă, iar mâna este foarte expusă la astfel de riscuri. Umflarea degetului, înroșirea pielii sau acumularea de secreții sunt doar câteva semne ale infecției.

Leave a Comment