Puterea vindecătoare a energiei sexuale: combinație uimitoare de sănătate și plăcere

În ultima vreme se vorbește tot mai mult despre puterea vindecătoare a energiei sexuale. Și nu sunt doar vorbe goale, pentru că sexul chiar poate vindeca. Sunt o mulțime de beneficii pe care sexul le aduce pentru sănătate și care te pot ajuta pentru o viață mai sănătoasă. Nu numai că poate vindeca corpul și mintea, ci poate chiar preveni multe boli! Unii spun că ar fi primul medicament cunoscut vreodată de om și că, prin urmare, ar trebui administrat zilnic. Sună prea bine pentru a fi adevărat? Iată doar șase motive pentru care ar trebui să faci dragoste în fiecare zi.

  1. Arde caloriile

A face dragoste este o formă de activitate fizică. În timpul actului sexual, schimbările fiziologice ale corpului dumneavoastră sunt identice cu un antrenament. Cu siguranță că ai observat faptul că rata respiratorie crește, ceea ce înseamnă că depui efort și obosești. Prin urmare, arzi calorii. O jumătate de oră de sex te scapă de cel puţin 85 de calorii. Poate nu sună destul de încurajator, dar gândeşte-te că e un mod plăcut de a face mişcare. Dacă faci sex de trei ori pe săptămână, timp de 15 minute, vei arde aproximativ 7.500 de calorii într-un an. Asta reprezintă echivalentul a 120 de kilometri de jogging! Respirația profundă mărește cantitatea de oxigen din celule, iar testosteronul produs în timpul sexului îți menține puternice oasele și mușchii.

  1. Întinerește

A face dragoste de trei ori pe săptămână te poate face să arătați cu 10 ani mai tânără, susține un cercetător scoțian. “Este foarte important pentru aspectul tău general să ai o bună activitate sexuală”, spune David Weeks, neuropsiholog clinic la Royal Edinburgh Hospital, al cărui studiu privind efectele sexului asupra îmbătrânirii a fost publicat în volumul intitulat “Secrets of the Superyoung”.

  1. Calmează durerile

Celebra replică “dragă, nu astăzi, am o durere de cap” nu mai poate fi folosită drept scuză: în timpul sexului, atât corpurile masculine cât și cele feminine produc endorfine, hormoni care acționează ca analgezice slabe. Un studiu realizat de sexologul Gina Ogden de la University of Cambridge a arătat că, în timpul stimulării sexuale și mai ales în timpul orgasmului, nu mai resimțim durerea. Dacă te gândești deja la o altă scuză, reamintește-ți că sexul este bun pentru întregul sistem de reproducere, deoarece tratează mușchii responsabili de “forma” organelor reproducătoare. La femei, sexul poate crește și fertilitatea, amâna menopauza și ameliorează simptomele sindromului premenstrual.

  1. Asigură protecția prostatei și a inimii

Majoritatea lichidelor care sunt ejaculate sunt secretate de glanda prostatică. Dacă opriți ejacularea, lichidul rămâne în glandă – care tinde să se umfle, provocând o mulțime de probleme. Ejacularea regulată va asigura eliminarea periodică a acestor lichide și va asigura buna funcționare a prostatei până la o vârstă înaintată. Probleme pot apărea și atunci când se schimbă brusc frecvența ejaculărilor. De asemenea, o lucrare științifică a demonstrat că pentru bărbaţii ;i femeile care fac sex de două ori pe săptămână sau mai des,  riscul de a suferi atacuri de cord se înjumătățește.

  1. Previne disfuncțiile erectile

Cincizeci la sută dintre bărbații care au depășit vârsta de 40 de ani suferă de disfuncții erectile, iar cei care nu sunt afectați încă de această problemă se tem de momentul în care nu vor mai putea să dețină controlul. Medicii spun că, totuși, cel mai bun medicament împotriva impotenței este … sexul. O erecție menține o circulație optimă pentru sângele care curge prin arterele penisului, astfel încât țesutul rămâne sănătos. În plus, medicii compară o erecție cu un reflex atletic: cu cât te antrenezi mai mult, cu cât ești mai capabil să performezi!

  1. Reduce stresul și tensiunea arterială

Este un fapt dovedit științific: sexul poate fi o modalitate foarte eficientă pentru a reduce nivelul de stres. În timpul actului sexual, organismul produce dopamină – o substanță care luptă cu hormonii de stres, endorfine – așa numiții “hormoni de fericire” și oxitocină – hormonul iubirii, care induce starea de fericire, secretat de hipotalamus și depozitat în glanda hipofiză. În ceea ce privește tensiunea arterială, s-a descoperit că o viață sexuală regulată reglează tensiunea arterială. Un studiu efectuat de cercetători din Suedia a descoperit că persoanele cu activitate sexuală intensă, expuse factorilor de stres, au reacționat mult mai bine decât cei care nu au avut nici un fel de contact intim în perioada studiului.

One Response

Trackbacks/Pingbacks

  1. Îți garantează sexul un somn mai bun? | punctul pe g

Leave a Comment