Sănătatea la Vărsători

Vărsătorul (21 ianuarie – 18 februarie) simbolizeaza masele de oameni, fraternitatea între oameni și comunicarea. Libertatea este bunul cel mai de preț pentru acești nativi – atît libertatea lor, cît și libertatea celorlalți.

Cîteva generalități

Ca semn fix, Vărsătorul definește progresul în general. Combinațiile Aerului cu neprevăzutul pe care îl aduce planeta Uranus și înțelepciunea lui Saturn îi transformă pe acești nativi în niște rebeli care se împotrivesc oricărei forme de conducere, sistem social etc., dar pot deveni și dogmatici și iconoclaști.

Vărsătorii sînt foarte întreprinzători, energici în tot ceea ce fac, de aceea au nevoie de relazare și de somn. Nativii acestei zodii sînt agreabili, deseori au faţa lungă și plină, sînt dotați cu o mare inteligență, avînd deseori inspirații geniale.

Relațiile afective pot reprezenta alt punct sesibil, care duce la nervozitate și excitabilitate excesivă. Vărsătorului nu trebuie să i se impună reguli și convenții, pentru că se va simți constrîns și s-ar putea să-și piardă deosebit de repede interesul pentru relație. Este adeptul noului și al schimbărilor, este vesel și optimist, încercînd să molipsească pe toată lumea de această stare de optimism, deci nu îi place o companie tristă sau melancolică, preferînd surprizele și schimbarea.

Descriere tehnică a zodiei

Este semn de aer, fix, masculin, guvernat de planetele Saturn și Uranus, aflate în propriul domiciliu. Soarele se află în exil, Mercur se află în exaltare, iar Nepun este în cădere.

Cun stă cu sănătatea

Vărsătorii au în general o sănătate bună, chiar dacă uneori dau impresia de debilitate fizică. Se îmbolnăvesc rar și nu fac forme grave de boală. Au un sistem imunitar foarte bun și rezistent. Sunt personalități foarte vii, cu tendințe de risipire a energiei în mai multe direcții, trupul fiind la fel de activ ca și mintea. Își fac adesea griji inutile, epuizîndu-și energia nervoasă, ceea ce duce la ruinarea stării de sănătate.

Punctulul vulnerabil al Vărsătorilor este sistemul nervos, dar și sistemul cardio-vascular, putînd suferi de tahicardie, suflu sistolic, gastrită.

Partea corpului guvernată de zodia Vărsătorului este reprezentată de glezne, deseori putînd apărea probleme legate de sistemul locomotor. Din acest motiv este foarte indicat să facă foarte multă mișcare, în special ciclism, tenis, volei și în general sporturi care pun foarte mult în mișcare picioarele.

Cele mai frecvente afecțiuni sînt din categoria tulburările circulatorii care pot lua forma unor varice inestetice, a crampelor musculare sau pur si simplu o proastă circulație periferică. Nici bolile sanguine, sciatica sau leucemia nu îi sînt străine Vărsătorului, acest semn guvernînd valvele inimii.

Nativii sînt predispuși la varice și îngroșarea arterelor, cum spuneam mai sus, mai ales dacă emoțiile lor sînt orientate în direcții negative. Proasta circulație îi poate face să se plîngă adesea de dureri la nivelul picioarelor. Oasele gleznei pot fi fragile, iar articulațiile în această zonă pot fi vulnerabile. Afecțiunile cele mai des întîlnite sînt artritele și reumatismul, dar și varice, entorse și fracturi. Sînt, de asemenea, vulnerabili la schimbările de vreme.

Alimentele favorite ale acestor nativi sînt cartofii, pîinea, macaroanele cu brînză, pastele și în general produsele pe bază de făinoase. Aceste preferințe duc la o stare de somnolență după masa, de aceea ar fi indicat să se reorienteze spre un alt grup de alimente, care să îi dea un tonus mai bun – o salată sau fructe proaspete la desert. Vărsătorului îi place să mănînce în compania altora.

 

Motto-ul zodiei Vărsător poate fi acest citat din Schiller: ”Mai mult decît viața, îmi iubesc libertatea”.

Leave a Comment