Stiti cum trebuie sa arate secretia vaginala?

Cand vorbim despre secretia vaginala, ne gandim imediat la ceva neplacut, problematic. Foarte multe femei cred ca secretia vaginala este semnul unei afectiuni insa evita sa mearga la medic pentru a lamuri problema.
In primul rand trebuie sa stiti ca “secretie vaginala” este un termen dat fluidelor biologice continute sau expulzate din vagin. Secretia vaginala normala este clar-alba, inodora si cu vascozitate mare. Un vagin sanatos este un mediu mai acid, cu pH intre 3,8 şi 4,2, care este dat de secreţia vaginala normala. pH-ul scazut indica faptul ca bacteriile “bune”, adica lactobacilii, sunt la un nivel normal şi nu exista o inmulţire exagerata a bacteriilor considerate periculoase.
In timp ce majoritatea secretiilor (scurgerilor) sunt normale si pot reflecta diferitele etape ale ciclului menstrual, unele pot fi rezultatul unei infectii, cum ar bolile cu transmitere sexuala.
Cantitatea secretiilor vaginale normale poate varia, asa cum poate varia si mirosul sau nuanta (culoarea poate varia de la clar la un alb-laptos), in functie de momentul ciclului menstrual. De exemplu, vor exista mai multe scurgeri daca sunteti la ovulatie, daca alaptati sau sunteti excitata sexual.
Mirosul poate fi diferit daca sunteti gravida sau daca igiena intima este precara.

Niciuna dintre aceste modificari nu reprezinta un motiv de alarma. Cu toate acestea, in cazul in care culoarea, mirosul sau consistenta par semnificativ neobisnuite, mai ales daca sunt insotite de mancarime sau senzatie de arsura, se poate sa existe o infectie sau o alta afectiune.

Ca sa lamurim care sunt semnele unei afectiuni, am apelat la prietenii nostri de la Feminella care ne-au oferit informatia necesara unui nou e-book din biblioteca Punctul pe g: Vaginoza bacteriana.

E-book-ul poate fi descarcat de aici sau din portofoliul de e-book-uri. Lectura placuta!VagiC

Leave a Comment