. Forumul Stockholm privind egalitatea de șanse între femei și bărbați

Stockholm Forum on Gender Equality: eforturi globale pentru o lume egală între sexe

Lideri din întreaga lume vor fi prezenți la Stockholm, în perioada 15-17 aprilie, pentru a dezbate eforturile internaționale depuse referitor la egalitatea de gen. Forumul Stockholm privind egalitatea de șanse între femei și bărbați reunește sute de reprezentanți cheie din organizații ale societății civile, guverne, mediul de afaceri privat și mediul academic din întreaga lume

Scopul manifestării organizate de Ministerul Afacerilor Externe și Institutul Suedez, în cooperare cu Agenția Suedeză pentru Dezvoltare Internațională pentru Dezvoltare (Sida) și Academia Folke Bernadotte (FBA), este de a găsi soluții, de a lua noi inițiative și de a consolida cooperarea în lupta internațională pentru egalitatea de gen. Întâlnirea se va concentra pe chestiuni critice legate de drepturile omului și ale femeilor, în special.

Conferința are loc într-un moment decisiv, spun organizatorii. În pofida unor progrese, inegalitatea și discriminarea fetelor și a femeilor rămâne una dintre cele mai mari provocări în domeniul drepturilor omului din perioada actuală. Forumul mobilizează forțele pentru a atinge obiectivele globale stabilite în cadrul Agendei 2030 și se va concentra asupra problemelor critice legate de drepturile femeilor și fetelor, de reprezentare și de accesul femeilor și fetelor la resursele globale.

La întâlnire sunt așteptați aproximativ 500 de participanți din întreaga lume. În cadrul forumului, participanții vor identifica cele mai mari provocări pentru societate, precum și soluțiile posibile în lupta pentru egalitatea de gen. Lucrările forumului vor avea loc într-un spirit de colaborare, folosindu-se forța și impulsul Obiectivelor Globale enunțate de ONU, care a enunțat faptul că egalitatea de gen este esențială pentru asigurarea dezvoltării durabile a omenirii, a păcii și a securității mondiale.

One Response

Trackbacks/Pingbacks

  1. Învățăm fetele că ar trebui sa aibă ambiție – dar nu prea multă, să aibă succes – dar nu prea mult! | punctul pe g

Leave a Comment