Venus retrograd 5 octombrie – 15 noiembrie

Mai citim uneori prin diverse locuri că o planetă sau alta este retrograda, deci ceva nu merge bine. Ei bine, acum este Venus retrograd, așa că ne-am gândit să explicăm un pic despre ce e vorba și ce înseamnă asta.

In sistemul nostru solar avem opt planete, fiecare cu o denumire din mitologia romană, în Occident, și fiecare reprezentând un simbol astrologic. Planeta Venus simbolizează simțul frumosului, bucuria plăcerilor simple, conștiința estetică, iubirea pentru armonie, dorința de socializare și chemările erotice. Mai înseamnă și banii, fiind guvernatoarea tradițională a zodiilor Taur și Balanță.

Ce înseamnă că o planetă este retrogradă? Înseamnă că se mișcă în sens invers mișcării ei naturale, de la Berbec spre Pești, în zodiac. Sau, un pic mai matematic, nu se mișcă de la 4o la 5o, ci de la 4o la 3o. Mișcarea retrogradă nu este de fapt decât o iluzie optică creată datorită mișcării de revoluție a Pământului în jurul Soarelui și vitezelor de revoluție diferite ale planetelor fata de cea a Pământului.

Ce înseamnă perioada de retrogradare? Reprezintă tot atâtea invitații ca să privim un un pic înapoi și să reparăm greșelile trecutului.

Ce înseamnă Venus retrograd în astrograma natală? Nativul cu Venus retrograd în tema natală va trebui să înceteze să fie intransigent în iubire, să învețe să iubească în mod dezinteresat, să învețe că iubirea înseamnă în primul rând să dăruiești, înseamnă creație, înseamnă întâi a fi și abia apoi a deveni.

Ce înseamnă Venus retrograd în tranzit, în perioada 5 octombrie – 15 noiembrie? În perioada asta trebuie să fim atenți cu toții la următoarele:

  • Sunt posibile conflicte în viața de cuplu; situațiile de tipul acesta trebuie abordate cu răbdare, ca să nu degenereze într-o ruptura, pentru că perioada aduce riscul unor separări.
  • Perioada ne predispune la senzația că nu suntem iubiți de nimeni, că partenerul ne neglijează, că ceva lipsește din viața noastră.
  • Pot să apară tot felul de probleme relaționale: nu ne putem întâlni cu persoana iubită sau cu partenerul, avem sentimentul că nu afecțiunea noastră nu primește răspuns, declarațiile de iubire nu sunt înțelese.
  • În cuplu, femeile sunt defavorizate, pentru că Venus este prin excelență o planetă feminina: neînțelegerile cu persoanele de sex opus pot duce la schimbări de atitudine în cuplu, relațiile sunt testate, la fel sentimentele, fidelitatea, încrederea reciprocă.
  • Apare sentimentul unei lipse de tandrețe, de senzualitate și de căldură în cuplu.
  • Când îl analizăm pe omul de lângă noi, s-ar putea să ne întrebăm ce am văzut la el, de ce suntem împreună sau dacă îl mai iubim.
  • Apare și preocuparea față de iubiri trecute, poate chiar cu șansa unei revederi cu un fost iubit/ o fostă iubită, chiar posibilitatea de a relua o relație eșuată cândva.
  • Suntem tentați să comparăm iubirea actuală cu altele mai vechi, chiar să ducem dorul unei foste iubiri.
  • În fine, într-o altă notă, există și riscuri de risipă, de a avea niște pagube.

Pe scurt:

E bine să faci un ocol în trecut pentru a reașeza lucrurile la locul lor, dacă cumva a rămas ceva nerezolvat într-o veche iubire, într-o fostă relație.

Nu e bine să începe o relație nouă sau să te căsătorești în perioada asta.

Leave a Comment