Ziua mondială a zâmbetului

 

În psihologie s-au făcut studii care au urmărit să verifice efectul zâmbetului asupra modului în care ni se modifică o stare. Și, ce să vedeți? Chiar asta au și demonstrat: devenim mai veseli, privim o imagine cu mai mult umor dacă gura noastră este manipulată ca să ia forma unui zâmbet (de exemplu ținând un creion între dinți). Alte studii au arătat cum un simplu zâmbet ajută mult organismul să gestioneze perioadele de stres.

Așa că azi, de Ziua mondială a zâmbetului, am pus cap la cap o listă cu beneficiile zâmbetului:

  • Ne face simpatici și atrăgători
  • Ne schimbă starea de spirit
  • Ne reduce stresul, eliberează endorfine, ajută imunitatea etc. – știți că există și ateliere de terapie prin râs, da?
  • Este contagios! 🙂

Și, dacă tot am încheiat cu o față zâmbitoare extrem de folosită în mediul online, să mai spunem că domnul care a ”inventat” simbolul acesta în 1963 este și în spatele Zilei mondiale a zâmbetului. Cel puțin așa spune site-ul oficial: http://www.worldsmileday.com/

În 1963, artistul American Harvey Ball a creat acum celebrul smiley face. După ce simbolul a devenit atât de folosit în întreaga lume, tot domnul Ball a avut ideea unei zile dedicate zâmbetului. Prima ediție a avut loc în 1999, în orașul natal al lui Harvey Ball. Din 2001, Fundația Harvey Ball World Smile, creată după moartea lui, este sponsor oficial al Zilei mondiale a zâmbetului.

Acum rămâne doar să zâmbiți cât mai des! 🙂

Leave a Comment